Internet Everywhere MobileSinds kort is het mogelijk om overal in België draadloos te surfen op het internet. Dit is mogelijk dankzij de nieuwe 3G- en edge technologie dat ervoor zorgt dat internet signalen worden verspreid over heel België.

Momenteel bieden twee Belgische mobiele telefoon operatoren internet everywhere aan. Enerzijds heb je Proximus en anderzijds Mobistar met het product Internet Everywhere. Ontdek hier hun laatste tijdelijke promoties.

Internet Everywhere benodigdheden

Voor het gebruik van deze Internet Everywhere dienst moet je beschikken
over een internetmodem, een simkaart en een computer of draagbare laptop.

Internet Everywhere aankoopkosten modem, simkaart

De aankoop van de draagbare internetmodem is niet kosteloos. Bij Proximus kost deze internet usb modem €69 terwijl deze bij Mobistar €179 kost. We moeten er echter wel bij vermelden dat beide operatoren vaak fixe kortingen toekennen op deze internet modems waardoor de prijzen bij de twee telefoon operatoren nagenoeg het zelfde zijn. De simkaart die nodig is voor de identificatie worden gratis aangeboden bij de aankoop van een nieuwe usb modem.

Internet Everywhere maandelijke kosten

Na het vergelijken van de aankoopkosten (die nagenoeg gelijk blijken te zijn, rekening houdend met promoties) merken we echter wel een groot verschil bij de maandelijke kosten voor het gebruik van de Internet Everywhere dienst. In onderstaande vergelijking gaan we uit van een persoon die maximaal 1GB datavolume gebruik per maand.

Bij Proximus Mobile Internet15h kan u 15u surfen en ongelimiteerd downloaden voor een vast bedrag van €14,99 per maand.

Bij Mobistar Internet Everywhere betaalt u een vast bedrag van €5+ €1 per dag dat men van deze dienst gebruik maakt. De maximale download capaciteit is 1GB wat neerkomt op het bekijken van 1.000 webpagina.

Conclusie

We merken dat beide telefoon operatoren regelmatig fixe kortingen geven op de aankoop van de usb internet modem. Als we kijken naar de maandelijkse kosten valt er echter wel een verschil te ontdekken. Bij Proximus kan de gebruiker ongelimiteerd downloaden tot 15u lang voor een kostprijs van €14,99 per maand terwijl je bij Mobistar een vast bedrag van €5 betaalt verhoogt met €1 euro per gebruik.

Internet Promotie