Asus EEE laptopLange files, vele verloren uren op trein en bus het zijn allemaal momenten waarbij men niet kan werken. De Asus EEE laptop biedt hiervoor een oplossing. Draagbare computers komen in vele kleuren en formaten voor. Des te groter de notebook zijn des te duurder. Hoewel, AsusTek heeft een notebook ontwikkeld die zowel snel als compact is tegen een zeer gunstige prijs namelijk de EEE pc.

EEE laptop – De Producent

Asus is één van de grootste producenten van computer onderdelen in de wereld.
Hun core business is het maken van moederborden voor verschillende processorfabrieken. Naast deze producten zijn zij ook gespecialiseerd in het maken van videokaarten, barebones (een barebone is een halve PC die bestaat uit de systeemkast, het moederbord, de elektrische voeding en ventilatie.), Datacommunicatie producten en Laptops.

Over de EEE laptop

Nu stellen zij met trots hun EEE pc voor. Het is een nieuwe PC-lijn die zich richt op het bieden van de meest uitgebreide internetervaring, gebaseerd op de 3 EEE’s namelijk: Eenvoudig te leren, werken en spelen. Excellent hoogwaardige miniatuurcomputer en Echte prestaties.
Dankzij deze mogelijkheden wordt het zowel eenvoudig gemaakt voor huisvrouwen, kantoormedewerkers als studenten.

Eigenschappen van de EEE nootbook

De Asus Eee pc is een zeer compacte laptop. Hij is voorzien van een 9 inch LCD scherm.
De notebook wordt gebouwd met een 8GB Solid State Disk. U zult zich ongetwijfeld afvragen, waarom dit zo beperkt is. Welnu, Solid State is de nieuwe generatie van harde schijven (hdd) en werkt vele malen sneller dan de traditionele harde schijf. Die 8GB volstaat ruimschoots om uw besturingssysteem erop te laten draaien.
Voor de opslag van data kan u gebruik maken van een usb stick of een externe harde schijf.
Standaard wordt hij geleverd met 1GB geheugen welke kan uitgebreid worden naar 4 GB. Daarbuiten beschikt hij over een webcam, wifi, stereospeaker, microfoon en een batterij die u 3,5 uur werkmogelijkheid verschaft. De laptop weegt slechts 920 gram.

De voordelen van de Asus EEE pc

De laptop is zeer compact, en héél licht, waardoor u overal kan werken.
Hij beschikt over de nieuwste snufjes net zoals de duurdere notebooks.
De notebook wordt geleverd in twee versies.
Een versie waarbij Microsoft Vista Home Premium is geïnstalleerd en een versie die voorzien is van de Linux-distributie Xandros. Openoffice en Firefox worden standaard meegeleverd. Het allerbelangrijkste voordeel is dat deze notebook betaalbaar is voor zo goed als iedereen.